Geheel verzorgde
beeldhouwvakantie
in steen
 
te Hall op de Veluwe

de periode voor 2019 is al bekend en wel

van 14 tot 19 juli

en van

22 tot 26 juli

 

Je kan je wel alvast voorlopig aanmelden echter definitef pas eind 2018 omdat we de kosten nog niet exact weten. We gokken dat het ca euro 625 wordt mede omdat je zondag al kan komen ipv de maandag zoals in het verleden. Tevens gaat de BTW zeer waarschijnlijk omhoog in 2019.  

- lente en herfst beeldhouwen op de Veluwe
- zomer beeldhouwen op de veluwe  


Farai komt weer voor 3 maanden. Buiten deze vakantie zal hij bij ons aan het werk zijn in ons atelier in Loenen. In de buurt zijn vele mogelijkheden om te camperen te B&B'en of een hotelletje te pikken.


of nog beter

 dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen in onze tuin.

 

De workshops beeldhouwen tijdens deze vakantie

zullen worden begeleid door Farai Kasvinge uit het kunstenaars dorp Tengenenge in Zimbabwe. Daarnaast zal Bas Nijssen uit Loenen meestal aanwezig zijn. Farai is al diverse keren bij ons geweest om workshops te geven en begrijpt inmiddels behoorlijk wat Nederlands.

Hieronder een kort filmpje van Farai uit 2017. Hij begrijpt inmiddels ook redelijk Nederlands maar er is uiteraard altijd iemand  aanwezig die u kan helpen als de taal een probleem zou zijn.

Ga gelijk naar
1 - Programma
2 - Prijs
3 - Gaat het altijd door?
4 - Waar, hoe en door wie?
5 - Aanmeldingsformulier


We zullen iedere dag gezellig samen onbijten, lunchen en dineren daar heeft u geen omkijken naar!
( behalve de aankomst en vertrekdag. De aankomstdag kent geen ontbijt en de vertrekdag geen diner.)

We zitten in een bosrijke omgeving dus wie zin heeft maakt een lekkere boswandeling.  
Ook staan er enige fietsen ter beschikking als u wat actiever wilt zijn.
De Veluwe is uiteraard bekend om zijn schitterende omgeving en in de directe nabijheid vindt u vele andere attracties die zeker de moeite van een bezoek zijn zoals bijvoorbeeld Paleis Het Loo.
De lijst van bezienswaardigheden is zeer lang , kijkt u maar eens op Gelderse streken 
Maar meestal heeft u voldoende aan elkaar en het beeldhouwen. Vaak is men 's avonds toch wel moe en wilt u gewoon uitrusten, kletsen, een spelletje spelen of...........dan moet u dat uiteraard lekker doen. Er is een grote woonkamer en, als u echt wilt, een TV.
Afgelopen jaren waren er soms mensen zo fanatiek dat ze 's avonds nog lekker een uurtje gingen hakken.

Kortom u doet waar u zin in heeft mits u de anderen uiteraard niet "in de weg" zit.


Gewoon een week heerlijk bijkomen met gelijkgezinden en overdag lekker bezig zijn. Of u voor de eerste keer aan de slag gaat of reeds ervaring heeft, geen probleem, u wordt op uw eigen nivo begeleid.

Lees hieronder verder voor het volledige programma of meldt u gelijk aan voor de   vakantie week beeldhouwen via onze mail info@bany.nl of het aanmeldingsformulier

 Programma van de 
beeldhouwvakantie in Nederland

      9 t/m 13 juli
   

-   Dag van aankomst de maandag kunnen we vanaf 11.00 uur in het huis terecht. De vertrekdag duurt to ca 16.00 uur. Wel moet u er rekening mee houden dat de kamers 's morgens weer vrij moeten komen voor nieuwe gasten. Uiteraard kunt u zich na afloop nog wel opfrissen voordat u naar huis gaat.

Voor wie dat wil kan men eerst steen uitzoeken en inspiratie opdoen in de
beeldentuin B&N te Loenen. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. In de beeldentuin kunt u een paar honderd stenen beelden bewonderen en ligt er een paar duizend kilo steen. Aansluitend gaan we dan, met eigen vervoer, naar Hall. Met de auto is dit zo'n 10 minuten. Als je gelijk naar Hall wilt is dat ook prima uiteraard ook daar zal wat steen om mee te werken liggen om uit te zoeken. Even overleg tzt wat je wilt.

U vindt bij ons de zachte zeepsteen soort maar ook zeer harde stenen zoals de mooie zwarte springsteen. Uiteraard krijgt u deskundige uitleg over de verschillende soorten steen en wordt u eventueel geholpen bij uw keuze. Aansluitend vertrekt u naar uw verblijfplaats in Hall op zo'n 10 minuten rijden met de auto. Indien u met het openbaar vervoer naar Loenen komt zorgen wij ervoor dat u in Hall komt. Vanaf 11.00 uur bent u welkom in Hall.
Maandagmiddag na de lunch gaan we aan de slag.

Voor alle dagen geldt:
- neemt a.u.b. pantoffels (ofzo) mee en draag die altijd binnen. Dan houden we het gebouw een klein beetje schoon. De kamers hebben wel een eigen wasbak maar toilet en douche is op de gang. Overweeg dus een badjas mee te nemen.U zorgt er zelf voor dat uw eigen kamer redelijk netjes blijft en na afloop even schoonmaakt. Voor de overige ruimtes wordt gezorgd. 
- beddengoed en handdoeken zijn aanwezig
- ontbijt van 08.30 tot 09.15 uur
- lunch 12.30 tot 13.30 uur

- diner 18.30 tot 19.30 uur
Meldt u a.u.b. of u vegetarisch wilt eten of andere dieet wensen heeft, dan proberen we daar rekening mee te houden.


Wij gaan ervan dat een ieder er rekening mee houdt dat het 's avonds na 23.00 uur stil is zodat niemand hoeft te klagen over geluidsoverlast.
 


Het ABK-huis te Hall, er is ook een kampeerterrein.
Wilt u liever kamperen mail ons dan even voor de bijzonderheden en prijzen


Je hebt altijd een éénpersoonskamer alleen op verzoek slaap je met iemand samen. 

De toiletten en doucheruimtes zijn gemeenschappelijk. 


Koffie en thee is vrij ter beschikking. De overige consumpties zijn te koop.

 Maandagmiddag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag hakken ! We beginnen om 09.30 uur met het klaar zetten van de spullen zodat iedereen aan de slag kan met beeldhouwen. Om ca 16.30 uur gaan we opruimen om ca 17.00 uur klaar te zijn.

Uiteraard bent u niet verplicht iedere dag of de gehele dag deel te nemen. Vrijheid blijheid!! De één zal iedere dag zeer fanatiek aan de slag gaan maar de ander doet het liever rustiger aan. Geen probleem u zult elkaar niet in de weg staan want we hebben ruimte zat. Als u even geen zin hebt ( of het lichaam wil even niet meer ) gaat u uiteraard uw eigen gang. -   Vrijdag wordt ontbijt nog gewoon verzorgd maar ook gelijk de lunch klaargemaakt.  Vanaf ca 16.00 uur nemen we afscheid. 's morgens heeft u uw kamer al schoongemaakt want die moet om 11.00 uur worden opgeleverd.
Wel kun je je 's middags nog even opfrissen voor het naar huis gaan.

 

 Prijs beeldhouwvakantie:

Het volledige programma kost u euro 550,- 

Wilt u op de zondag komen mail ons dan even voor de kosten en om nader af te spreken.

Zie voor details voor alles wat u krijgt ook bij het programma maar het betreft een geheel verzorgde beeldhouwvakantie inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner en gezelligheid. De steen moet u nog wel betalen daar de grote en soort sterk afhangt van uw persoonlijke wens.

We zullen eerst om betaling gaan vragen als het definitief doorgaat ( bij minimaal 6 deelnemers) De ervaring leert dat dit rond april / mei 2018 bekend zal zijn (of eerder uiteraard)
Eerst na ontvangst van de betaling is uw aanmedling definitief. Indien u nog niet betaald heeft mogen wij nieuwe deelnemers voor u in de plaats accepteren.

 

 Gaat het beeldhouwen altijd door?

 

Bij minimaal 6 deelnemers zal de beeldhouw vakantie doorgaan. Begin 2018 zal dit bekend worden is de verwachting.
In 2017 hebben we mensen moeten afwijzen.

In het verleden was het ook mogelijk alleen aan het dagprogramma deel te nemen. Als u dit wilt plaatsen wij u alleen nog op een wachtlijst als er eventueel een plekje overblijft. Beter is het te kijken naar onze andere mogelijkheid in de zomer op zomer beeldhouw programa

 

Houdt u er rekening mee dat we buiten werken en op gras staan. Het is prettig als u eventueel droog schoeisel kunt aantrekken en regenkleding meeneemt. Als u meerdere lagen aan heeft kunt u makkelijk iets uit cq aantrekken als het frisser cq warmer wordt. Ook als u wilt wandelen cq fietsen is het uiteraard handig als u daarop bent voorbereid. Bij slecht weer werken we in een schuur.

 

Kan iedereen meedoen met het beeldhouwen?
 

Iedereen is van harte welkom, ervaring is zeker niet vereist. Een ieder werkt in zijn / haar eigen tempo. Voorgaande jaren was er een mooie mix van mensen die helemaal blanco "het wel is een keertje wilde proberen" en mensen die al vele jaren bij ons, ergens anders of gewoon thuis al jaren beeldhouwen. Bij de begeleiding ( en keuze van de steen ) wordt uiteraard rekening gehouden met de persoonlijke verwachting en capaciteiten. Tijdens het werken wordt u spelenderwijs het gebruik van het gereedschap uitgelegd of, indien u al ervaren bent, leren wij u misschien weer wat nieuwe kneepjes "van het vak".
Wij proberen aan te voelen, cq bespreken met u, wat u het beste ligt. De een werkt graag abstract en / of intuïtief. De ander werkt liever zeer doelgericht en wil een vogel, mens of .. maken. Weer een ander heeft juist moeite om uberhaupt te beginnen of "zit altijd na verloop van tijd vast". Geen probleem. Tijdens dit proces zullen wij u begeleiden en denken met u mee. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat bij iedere manier van werken te helpen.
Zowel beginners als gevorderden zullen dus tevreden naar huis gaan en trots thuis aan iedereen het resultaat laten zien. Uiteraard zijn we niet allemaal kunstenaar maar dan – wat is dat dan wel een kunstenaar? Moeten we het bij een drankje maar eens over hebben toch...........?

De weg naar het doel is misschien nog wel veeeeeel belangrijker dan het eindresultaat.

 

Waar en hoe beeldhouwen ?

 

De workshops beeldhouwen worden heerlijk buiten in  de natuurgehouden op een grasveld naast een schuur.
Bij slecht weer staan we dus wel droog hoor. 


Het adres is 

ABK-huis,
Hallseweg 12,
6964AM Hall ( bij Eerbeek ) 

Hier is ook een kampeerterrein bij waar gebruik van kan worden gemaakt. Mail ons voor de dan geldende condities.

Gereedschap is ruim aanwezig en uiteraard vrij te gebruiken. Indien u uw eigen gereedschap meeneemt meldt dit dan a.u.b en om verwarring te voorkomen merk het met uw initialen.

Alleen handgereedschap is toegestaan. De steen koopt u op de maandag. Als u vervolgens extra steen nodig heeft zorgen wij dat het er komt of u gaat nog een keertje mee naar de Tuin B&N om het zelf uit te zoeken. Dit is slechts tien minuutjes rijden met de auto.
Het is lastig in te schatten hoeveel de steen gaat kosten omdat dit van het gewicht en de soort afhangt. Gemiddeld heeft men al snel nodig een 20 a 30 kg. Voor mensen die harder door willen en kunnen werken gaat het gewicht al snel naar de 50+ kg. Zo’n maat steen is in de 5 dagen goed te verwerken en kost euro 1,75 a 2,50/kg. Lees hier meer over de steensoorten

Kunnen we ook langer blijven en/of komen?

Indien u twee weken wilt komen en ook het tussenliggende weekend wilt blijven slapen in Hall kan dat ook. Voor deze dagen, dus van vrijdag t/m maandag betaalt u dan ca euro 135,-.
Ook als u de zondag al wilt komen kan dit
De exacte bedragen zijn nog niet bekend, mail ons even  

Buiten deze weken bent u uiteraard ook van harte welkom op de andere zomerworkshop of lente / herfst workshop beeldhouwen. U moet dan wel een nieuwe verblijfplaats vinden maar dat zal in deze toeristische omgeving geen probleem zijn.


Het aanmeldingsformulier - indien u van ons niet binnenkort een reactie krijgt is er iets misgegeaan - mail ons dan svp nogmaals.

Aanmeldingsformulier beeldhouwen in steen

Naam
Straat
Postcode
Plaats
Email
Telefoon
Opmerkingen

Indien u geen bevestiging van verzenden krijgt mail ons svp anders is uw aanmelding niet definitiefWat mogelijkheden om in meerdere dagen te maken
 
Als u niet de mogelijkheid heeft om aan deze beeldhouwvakantie deel te nemen maar toch graag aan de slag wilt bij ons kijk dan eens naar onze mogelijkheden om te beeldhouwen in steen in de lente/herfst of onze mogelijkheden in de zomermaanden juni, juli en augustus.


De kleine lettertjes
Uw deelname is volledig voor eigen rekening en risico. Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor enig persoonlijk letsel, noch beschadiging, vervuiling of verdwijning van uw eigendom(men), direct of indirect ontstaan door deelname aan onze workshops en of betreden van het terrein. Indien u betaald heeft en u kunt of wilt uiteindelijk toch niet deelnemen dan kunt u uiteraard een plaatsvervanger laten komen. Wij restitueren geen geld. Overweeg dus om een annuleringsverzekering af te sluiten. Via internet kunt u er vele vinden voor slechts een paar tientjes. Indien door ons toedoen de week moet worden geannuleerd restitueren wij uiteraard gelijk het reeds door u betaalde bedrag maar zullen geen verdere aansprakelijkheid accepteren.

Indien u zich ruim van te voren aanmeldt dan zullen wij nog niet om betaling vragen. Ergens begin 2018, waarschijnlijk in april/mei of eerder als een periode volgeboekt is, zullen we om betaling gaan verzoeken.