Sokkels te koop voor binnen en buiten
hardhout, graniet, roestvrijstaal en perspex
 
 

 

Ook om uw sokkel te kopen kunt u bij ons ieder weekend terecht. Voor de openingstijden zie onder verkooppunten. 

Op deze pagina geven wij u alleen wat algemene informatie over de consoles die wij verkopen. Blader voor specifieke soorten links door het menu of ga voor de prijzen en de maten direkt naar de hardhoutsoort Azobé - zwarte steen of metaal en kunststof perspex / plexiglas
 
 
In het verleden verkochten wij voor in de tuin wel " boomstammetjes " om een tuinbeeld op te zetten. Hier zijn we mee gestopt omdat dit vragen om moeilijkheden is. In onze tuin zult u er wel nog vele aantreffen echter we proberen ze steeds meer te vervangen door hardhouten sokkels van Azobé. Deboomstammetjes, of ze nu van eiken / douglas of... , zijn ze rotten allemaal binnen een paar jaar weg en uw beeld zal, meestal onverwachts, omvallen. Is dit op gras etc dan kan het beeld er meestal wel tegen maar op een terras van steen e.d. moet u dit niet willen. Vandaar dat wij alleen nog de Azobé sokkels voor buiten leveren.

Voor binnen hebben we wel nog wat eiken en of douglas sokkels liggen. 
Daarnaast verkopen we ook vele maten zwart granieten sokkels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.
 
Onze eigen beelden plaatsen we uiteraard gelijk voor u op een sokkel als u deze bij ons koopt. Daar heeft u uiteraard geen omkijken thuis meer naar. Samen bespreken we met u tijdens de aankoop wat voor u de beste optie is wat betreft hoogte etc.
Maar als u zelf een beeld gemaakt hebt en een sokkel bij ons koopt boren wij voor u daar ook een gat in indien gewenst. Het spreekt wel voor zich, vinden wij, dat we dit dan volledig voor uw eigen risico doen. We hebben inmiddels meer dan duizend beelden geboord en het is tot nu toe slechts één keer fout gegaan. Maar het blijft een risicovolle onderneming. Wij rekenen hiervoor wel euro 10,- per beeld.
 
De grote van de sokkel (oppervlakte en hoogte) is niet alleen afhankelijk van de grote van het beeld maar uiteraard mede sterk afhankelijk van waar u het betreffende beeld wilt plaatsen. Een algemene vuistregel is dat de verhouding sokkel versus beeld altijd meer moet zijn dan 1:3. Dus 1:1 staat "nooit" mooi. Vrij vertaald moet een beeld vele malen groter zijn dan de sokkel of de sokkel vele malen groter dan het beeld.
 
Bent u er nog ? 
 
Om het dan nog wat lastiger te maken: waar zet u het beeld met sokkel neer?
 
  • In uw tuin tussen beplanting? Dan moet het beeld er wel bovenuit komen. Ook in de zomer als de beplanting veel hoger /  voller is dan in de herfst. De verhouding beeld / sokkel doet dus minder terzake - de hoogte van de beplanting is (mede) bepalend
  • In uw tuin maar wilt u het beeld vanaf uw favoriete stoel binnen kunnen zien?
  • als blikvanger op het gazon?
  • op of bij uw terras - dan wilt u het waarschijnlijk "op zit hoogte"?
  • op uw balkon?
  • in de vensterbank of elders in de huiskamer? 
Kortom er zijn vele factoren die het belangrijk kunnen maken hoe hoog en groot de sokkel moet zijn.
Samen met het beeld en uw "verhaal" zullen wij proberen u een goede
keus te laten maken. Alleen over uw smaak zullen wij niet twisten..............


Ook granieten sokkels verkopen wij in vele maten


Daarnaast zijn er vele mensen die zeggen dat de sokkel eigenlijk niet storend aanwezig mag zijn. Het beeld moet de volledige aandacht krijgen en de sokkel mag niet afleiden. Kan wel zijn........................ maar toch hebben wij inmiddels diverse sokkels zelf "bedacht" omdat wij het soms wel heel mooi vinden passen. Beeld met sokkel krijgt dan een extra dimensie, komt u eens kijken wat we hebben staan of bespreek uw "probleem", misschien weten wij een oplossing.
 
 
 
Bijgewerkt op 7 september 2016