Kunst als urn of grafmonument

Één ding is zeker, wij leveren geen standaard product.

Alles wat u op deze pagina ziet moet u dus als voorbeeld of mogelijkheid zien. Als u vrijblijvend onze Beeldentuin B&N bezoekt bespreken wij graag met u de mogelijkheden> maakt u wel even een afspraak dan kunnen we rustig de tijd nemen.

kunst tuinbeeld als urn kunst natuurlijke steen als urn

Onze mogelijkheden voor een urn of grafmonument kort op een rijtje

  1. wij maken een holte in een bestaand beeld van ons of misschien van uzelf
  2. wij maken een beeld voor u en zorgen dat hier een holte in zit.
  3. U zoekt bij ons een natuurlijk stuk steen uit waarin wij een holte maken
  4. U zoekt bij ons een natuurlijk stuk steen uit waarin wij een tekst aanbrengen
  5. U heeft een beeld of zoekt bij ons een beeld uit, wij plaatsen het op een sokkel waarin wij een holte maken
  6. U heeft een heel ander idee waarmee wij u misschien behulpzaam kunnen zijn

Hoeveelheid as in een urn

De gemiddelde hoeveelheid as die u gaat ontvangen is ca 2 a 3 kg. Dit is een behoorlijk gewicht en volume. Als u alles in de urn wilt doen moet dit een behoorlijk groot beeld worden. Vandaar dat men er voor kiest een gedeelte van de as uit te strooien ( zie hiervoor wel de wet en regelgeving) en een klein deel van de as als herinnering in het beeld doet.

Hiernaast ziet u een hoopje zand, ca 400 gram, dat in de opening van het voorbeeld past.
Bij kleinere beelden moet u rekenen op "een handje vol". Bij ons neemt men vaak de as in een plastic zakje mee wat wij vervolgens op die manier in het object passen. Indien gewenst kunt u hierbij uiteraard aanwezig zijn echter u kunt het object waarschijnlijk niet vervolgens gelijk meenemen, daarvoor moet u nogmaals terug komen ( of wij moeten het bij u bezorgen). Afhankelijk van het object en de constructie moeten wij uiteraard de opening weer netjes dicht maken wat even wat tijd nodig heeft om te doen, te laten drogen etc.

In onze Beeldentuin B&N

zult u honderden beelden aantreffen die in principe ook als urn geschikt gemaakt kunnen worden. Als u bij ons bent zullen wij u uitleggen waarop u moet letten daar er wel voldoende ruimte in het beeld moet zijn om de opening voor de as te creëren. U kunt alvast kijken op deze site onder de tuinbeelden die wij uit Zimbabwe importeren om u een idee te geven, of onder Nederlandse kunst

Hier ziet u een voorbeeld van een beeld dat ooit bij ons kunst tuinbeeld als urnis aangeschaft, vervolgens lang in huis heeft gestaan, en nu als urn weer bij ons in de tuin staat met de as van mijn moeder

 

 

 

 

kunst tuinbeeld als urn

 

Evenzo is mijn schoonmoeder ook weer terug in de tuin in dit beeld

 

 

Indien er ruimte gegoen is in een bestaand beeld kunnen we ook soms natuurstenen beeld als urn kunst als urn astwee gaten maken. Het tweede gat wordt tijdelijk gesloten zodat het in de toekomst weer gemakkelijk geopend kan worden

 

In andere gevallen boren we een holte in de ruwe steen waar as in kan worden opgeborgen, de steen wordt dan de urn.

Men plaatst deze steen dan samen met andere stenen, of alleen, in de privétuin thuis als klein natuurlijk monumentje zonder dat het te theatraal aanwezig is.

 

Daarnaast hebben wij diverse keren ruwe stenen geleverd die men op een graf rangschikt.

Eventueel brengen wij ook een tekst aan. Weliswaar niet zostrak als men "officieel" doet maar wel duidelijk en op een natuurlijke manier. In combinatie met de ruwe steen geeft dit een zeer mooi effect. Wij laten u hier bewust slechts de ruwe steen zien uit privacy overweging.

 

 

 

 

Urnen beeld laten maken

Tijdens de zomermaanden is er 3 maanden een beeldhouwer uit Zimbabwe bij ons aan het werk die graag met u meedenkt wat de mogelijkheden zijn in steen om uw eigen idee uit te werken.
Tijdens de workshops beeldhouwen  die hij begeleidt maken mensen ook wel een eigen beeldje voor op een graf.

 

 

Zie onderstaand een voorbeeld in steen. Samen met u bespreken we eerst uitvoerig het ontwerp en proberen vervolgens uw gevoelens te verwerken in het uiteindelijke beeld. 

Hiernaast ziet u een urn in opdracht gemaakt
lxbxh 39 x 20 x 13 cm
springsteen - zeer harde steen - geschikt om buiten te plaatsen


Hetzelfde beeld maar nu uiteraard van de onderkant. Duidelijk te zien is de opening voor de as. Het deksel van steen kan weer met een normale steenlijm op zijn plaats worden gelijmd na het vullen van de opening.

of een urn in RVS, staal, kunststof of ander materiaal van uw keuze

rvs cortenstaal graniet metaal urn voor as moderne abstractekunst

Wij werken zelf ook met vele materiaal soorten om objecten te maken. Buiten de stenen beelden werken wij ook met bijvoorbeeld Cortenstaal, RVS en vele kunststoffen Kijkt u maar eens onder Nederlands Kunst. In al deze materialen zou prima een holte gemaakt kunnen worden die als urn kan dienen.

De sokkel als urn

Ook worden we soms gevraagd om een privé dierbaar beeld op een sokkel te plaatsen en de sokkel te bewerken zodat hij als urn kan worden gebruikt.

 

 

 

 

 

Hier ziet u een voorbeeld van zo'n sokkel uitgevoerd in Azobé. Een hardhout soort prima geschikt om ook buiten te plaatsen. Voor een mooie uitstraling hebben we de sokkel in de olie gezet

 

 

 

 

 

 

 

Hier een voorbeeld van een stalen sokkel als urn waarin wij aan de onderkant een luikje hebben gemaakt waarachter u een object of zakje met as kunt verstoppen.

 

In dit geval heeft men het beeld ook bij ons aangeschaft. Wij hebben dit soort sokkels inclusief beeld ook wel als grafmonument geplaatst. ( u kunt het ook zelf plaatsen uiteraard)
Doormiddel van de twee pinnen staat het geheel gelijk stevig in de grond.
Het beeld plaatsen wij doormiddel van een pen/gat verbinding op de sokkel.

mail ons vrijblijvend

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op