Sokkels en Zuilen

Op deze pagina geven wij u alleen wat algemene informatie over de sokkels en zuilen die wij leveren
Let op: wij maken ook veel opmaat, dus als iets er niet bijstaat mail ons gerust! Echter opmaat gemaakte artikelen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.
U kunt ook direkt naar de

 

Alle artikelen die u op deze site ziet zijn te koop in de Beeldentuin B&N te Loenen of kunt u via info@bany.nl bij ons bestellen

sokkels en zuilen -van-Azobé-eiken-perspex-helder-aqua-wit-zwart-kleuren-blauw-RVS-metaal-aluminium-steen-graniet-zwart-staf-natuursteen

Waar vindt u onze sokkels en zuilen

In onze Beeldentuin B&N te Loenen vindt u altijd een grote voorraad sokkels en zuilen

Op deze foto ziet u zo'n beetje alle materialen die wij uit voorraad kunnen leveren.sokkels en zuilen -van-Azobé-eiken-perspex-helder-aqua-wit-zwart-kleuren-blauw-RVS-metaal-aluminium-steen-graniet-zwart-staf-natuursteen
Wij werken met
de meeste kunststoffen (zoals perspex, plexiglas, pe,pom, pvc etc.)
vele houtsoorten (zoals Azobe, groen hart, eiken, douglas etc)
metalen, RVS, aluminium,
vele steensoorten( zoals graniet, serpentijn)
Deze buigen / verlijmen / lassen / boren wij
Veel van deze materialen is hergebruik. Wij hebben diverse adressen waar we restanten opkopen maar uiteraard zijn we soms genoodzaakt om nieuw materiaal aan te schaffen.

Echter het is voor ons ondoenlijk om alle maten sokkels en zuilen altijd op voorraad te hebben. Indien u van ver komt en er vanuit gaat dat u gelijk iets mee kunt nemen kunt ons beter eerst een mailtje sturen om teleurstelling te voorkomen.

 

 

Hoe moet ik een sokkel of zuil kiezen?

De grote van de sokkel of zuil (oppervlakte en hoogte) is niet alleen afhankelijk van de grote van het beeld maar uiteraard mede sterk afhankelijk van waar u het betreffende beeld wilt plaatsen. Een algemene vuistregel is dat de verhouding sokkel versus beeld altijd meer moet zijn dan 1:3. Dus 1:1 staat "nooit" mooi. Vrij vertaald moet een beeld vele malen groter zijn dan de sokkel of de sokkel vele malen groter dan het beeld.
Bent u er nog ?
Om het dan nog wat lastiger te maken: waar zet u het beeld met sokkel neer?
  • In uw tuin tussen beplanting? Dan moet het beeld er wel bovenuit komen. Ook in de zomer als de beplanting veel hoger /  voller is dan in de herfst. De verhouding beeld / sokkel doet dus minder terzake - de hoogte van de beplanting is (mede) bepalend
  • In uw tuin maar wilt u het beeld vanaf uw favoriete stoel binnen kunnen zien?
  • als blikvanger op het gazon?
  • op of bij uw terras - dan wilt u het waarschijnlijk "op zit hoogte"?
  • op uw balkon?
  • in de vensterbank of elders in de huiskamer?
Kortom er zijn vele factoren die het belangrijk kunnen maken hoe hoog en groot de sokkel moet zijn.
Samen met het beeld en uw "verhaal" zullen wij proberen u een goede keus te laten maken. Alleen over uw smaak zullen wij niet twisten..............
Daarnaast zijn er vele mensen die zeggen dat de sokkel eigenlijk niet storend aanwezig mag zijn. Het beeld moet de volledige aandacht krijgen en de sokkel mag niet afleiden. Kan wel zijn........................ maar toch hebben wij inmiddels diverse sokkels zelf "bedacht" omdat wij het soms wel heel mooi vinden passen. Beeld met sokkel krijgt dan een extra dimensie, komt u eens kijken wat we hebben staan of bespreek uw "probleem", misschien weten wij een oplossing.
mail ons voor meer info

Beelden op een sokkel of zuil plaatsen

Onze eigen beelden plaatsen we gelijk voor u op een sokkel als u deze bij ons koopt. Daar heeft u  geen omkijken thuis meer naar. Samen bespreken we met u tijdens de aankoop wat voor u de beste optie is wat betreft hoogte, prijs etc. Het is wel praktisch als u zelf thuis al bepaald heeft waar het beeld moet komen en daarvan wat maten opschrijft en meeneemt ( als het een tuinbeeld betreft - hoe hoog eventuele beplanting is in winter / zomer etcetc )

Ook plaatsen of verplaatsen we regelmatig beelden door het gehele land. Mail ons voor de mogelijkheden.

Als u zelf een beeld gemaakt hebt en een sokkel bij ons koopt boren wij voor u daar ook een gat in indien gewenst. Het spreekt wel voor zich, vinden wij, dat we dit dan volledig voor uw eigen risico doen. We hebben inmiddels meer dan duizend beelden geboord en het is tot nu toe slechts één keer fout gegaan. Maar het blijft altijd een risicovolle onderneming. Wij rekenen hiervoor wel euro 10,- per beeld.

Ook komen er zeer regelmatig mensen bij ons langs die elders een beeld gekocht hebben zonder sokkel of met een sokkel die ze niet passend vinden. Ongeacht het materiaal vinden we meestal wel een oplossing om een beeld te plaatsen.

 

Wat voorbeeld sokkels en zuilen

Rechts zomaar wat voorbeelden van beelden die wij op sokkels en zuilen (of speciaal gemaakte tafels) hebben gezet.

zeepsteen beeldhouwen Chinees speksteen op zwart granieten sokkel
BeeBee RVS graniet Stainless steel contemporary art RVS op zwart granieten sokkel
albast beeldhouwen
spotted opal beeldhouwen
Brons op gepolijst wit kunststof blok Brons op gepolijst blok kunststof

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op