Sokkels en zuilen van natuursteen

Op deze pagina vindt u informatie over onze sokkels en zuilen in natuursteen zoals graniet, basalt en serpentijn die wij via onze Beeldentuin B&N te Loenen (GLD) verkopen
Let op: wij maken ook veel opmaat, dus als iets er niet bijstaat mail ons gerust! Echter opmaat gemaakte artikelen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

U kunt ook gelijk naar de voorraad-en prijslijst granieten sokkels en zuilen

of ga naar onze sokkels en zuilen in

sokkels en zuilen in graniet grijs gevlekt graniet

Sokkels en zuilen van massief graniet

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een granieten zuil die iets schuin is met een afmeting van 97 x 26 x 15 / 18 cm. Deze granieten zuil heeft een ruw oppervlak. Inclusief grondanker kunnen wij u deze zuil voor een speciale prijs aanbieden van euro 175,-

Normaal gesproken laat je zo'n sokkel, zeker de grote, door een professioneel bedrijf plaatsen omdat hij anders scheef zakt / omvalt. Een vloertje storten of een vloerplaat maken is voor de amateur vaak teveel. Wij menen hiervoor de oplossing gevonden te hebben door een grondanker te leveren zodat u hem eventueel zelf kunt plaatsen. U heeft wel een paar sterke armen nodig want de grotere granieten zuilen wegen al snel rond de 100 kgs.
Eventueel plaatsen wij hem voor u.

Met behulp van het hier getoonde grondanker kunt u een zuil of sokkel stevig plaatsen zonder dat u eerst een betonvoet moet storten ofzo.

Wij boren dan uiteraard aan de onderkant van de sokkel of zuil een gat waarin de pin van het anker past.
De totaal kosten zijn euro 75,-

Indien u een dunne granieten zuil binnen wilt plaatsen kunt u kiezen uit diverse materialen om een grondplaat te laten maken zoals bijvoorbeeld graniet of RVS.

 

 

De zwart granieten sokkels en zuilen importeren wij in vele standaard maten volgens bijgaande lijst met prijzen

Daarnaast maken we ook zelf sokkels op maat indien wij ze niet in ons standaard assortiment hebben. Niet alleen in het zwart maar in vele kleuren. Hiervan hebben wij er maar een paar standaard in de winkel klaar liggen. Mail ons voor meer info@bany.nl

granieten sokkel driehoek 15 x 15 x 2 cm

Voor kleine beeldjes hebben we, buiten de zwart granieten in vele maten, ook wel ruwe natuurstenen sokkels. De bodem zagen we vlak maar de rest laten we ruw. Deze kunnen we in iedere maat leveren. De pin diameter en lengte maken we uiteraard weer opmaat voor u.
De massief granieten zuilen en sokkels

importeren we nu alweer een paar jaar rechtstreeks uit China. Een enkeling vraagt wel eens "worden die door kinderen bewerkt daar". Niet dus, men maakt ze met de meest geavanceerde machines, kijk maar in de video onderaan deze pagina.

Onze eigen beelden plaatsen we uiteraard voor u op een sokkel als u deze gelijk bij ons aanschaft. Hiervoor maken we een "pen/gat" verbinding. Hier heeft u thuis dus verder geen omkijken meer naar.

Als u zelf een beeld gemaakt hebt en u koopt bij ons een sokkel dan kunnen we dit ook voor u doen. Hiervoor rekenen we dan wel euro 10,- per beeld.
Het spreekt voor zich, vinden  wij, dat wij het boren van het gat in uw beeld volledig voor uw risico uitvoeren. We  hebben inmiddels duizenden beelden geboord en het is maar één keer fout gegaan maar............

Onderaan deze pagina vindt u een korte video impressie waar deze sokkels vandaan komen en hoe ze worden gemaakt.

De prijzen en maten van deze granieten sokkels en zuilen

de produktie in China

 

Sokkels en zuilen van beton

Sinds kort hebben wij dus ook sokkels en zuilen in beton. Sommige mensen vinden de granieten sokkels en zuilen wel erg mooi uiteraard maar helaas is de prijs soms een bezwaar. Daarom hebben we besloten een tussen oplossing te bieden door ook sokkels en zuilen van beton te gaan verkopen. En eerlijk is eerlijk, lelijk zijn ze niet. We hebben nog maar een beperkt aantal maten op voorraad maar hopen het aantal binnenkort uit te breiden.

Nu staat er 50 cm hoog en 15 x 15 , 18 x 18 en 22,5 x 22,5 in de kleur antraciet.

 

Mail ons voor meer info

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op