Sokkels en zuilen in metaal, Cortenstaal, RVS of aluminium

Op deze pagina geven wij u uitleg over ons sokkels en zuilen in RVS, staal, Cortenstaal of aluminium die wij verkopen via onze Beeldentuin B&N te Loenen

of u kunt gelijk naar onze collectie metaal, Cortenstaal,  RVS, aluminium sokkels  gaan

zuil aluminium gepoedercoat aluminium sokkels rond gepolijst 1

Sokkels en zuilen van zwaar metaal / ijzer


Sommige maken we met een grondpin zodat u ze dus direct in de border of het gazon kunt prikken.
Anderen juist met een grondplaat zodat u ze op uw terras e.d. kunt plaatsen.
De voorraad van deze metalen zuilen wisselt wel sterk omdat we ze maken van restpartijen ijzer anders worden ze te duur.
De kleinste maten zijn rond de euro 75,- voor deze zuil uitvoering. Maar iets groter heeft u ook al voor euro 85,-

Omdat we bovenstaand materiaal hadden kregen we de discussie of het niet mooier zou zijn om ook  minder opvallende vormen te hebben. dus hebben we het ontwerp hiernaast gemaakt.
De eenheidsprijs is ca euro 85,- per stuk degrotere zijn euro 95,-

Zwaardere / grotere uitvoering iets duurder.
We hebben er altijd een paar op voorraad staan in de tuin in diverse maten. Maar op aanvraag maken we iedere maat.

Ook hebben we altijd diverse afmetingen losse platen metaal met een pin. Deze spuiten we in met een blanke lak zodat ze minder afgeven en u ze dus ook binnen kunt plaatsen.

Wij vinden de combinatie van deze roestkleuren en een natuurlijke steen bijzonder mooi.

De pin is van RVS en meestal 8 of 10 mm doorsnee / 10 cm lang. Deze standaard maat is zeer goed bruikbaar voor de meeste beelden. Afwijkende maten altijd eerst even afstemmen of bestellen. Als het druk is hebben we niet altijd gelijk tijd om de maten aan te passen.

Cortenstaal zuilen en sokkels

Cortenstaal wordt vaak voor
buiten gebruikt omdat het staal wel Cortenstaal zuil en sokkelroest maar door een speciale legering van het staal niet doorroest. Hierdoor is het een zeer duurzaam product. Wel moet de zuil droog staan en redelijk schoon blijven, Bladeren bijvoorbeeld moet u er wel afvegen omdat ze anders op het staal kunnen inwerken door hun zuurgraad of doordat de sokkel te lang nat blijft.

Maar ook binnen is het een sieraad.
Voor binnen kunt u ze in twee vormen gebruiken.
Één is de blanke stalen zuil "gewoon" zo plaatsen. Schitterend om te zien maar wij bewerken ze wel even met blanke vernis om te zorgen dat ze mooi blijven. Als u de vloer "nat"dweilt wel even oppassen ook.
Een tweede optie is om ze eerst te laten roesten en ze vervolgens met vernis te behandelen.
Beide opties vinden wij even mooi maar over smaak valt niet te twisten, toch?

 

RVS sokkels en zuilen voor binnen en buiten

De volgende vraag was, omdat sommige mensen dat roestige niet mooi / netjes genoeg vinden, of we ze ook netter kunnen leveren. Dus maken we ze nu ook in RVS.

De eerste rvs sokkel / zuil uitvoering
we kunnen uiteraard weer diverse afmetingen leveren! Deze kunt u zo de grond in drukken voor stevigheid.

Voor binnen maken we ze met een heel klein dopje aan de onderkant om beschadiging van u vloer te voorkomen.

Al deze sokkels en zuilen verkopen via de webshop lukt ons niet, is te veel werk om bij te houden. Mail ons even voor info@bany.nl
LIKE onze facebook pagina en u ziet vanzelf nieuwe foto's voorbij komen als ons sokkel en zuilen assortiment weer is uitgebreid.
Ook RVS en aluminium sokkels in blok vorm
Laatst liepen we tegen een mooie voorraad aluminium en RVS blokken aan die niet voor ons opzij gingen. Stelletje meegenomen en na bewerking
kunnen we deze nu ook aanbieden. We hebben er zo'n 60 liggen in diverse maten. De meeste hebben we even grof geschuurd. De pin die u hier ziet is 8 mm doorsnee. Afwijkende maten even mailen uiteraard

Ook hebben we nu een enkele
alumium sokkel in cylinder ronde vorm

Hier vindt u de RVS - roestvrijstalen sokkels die we uit voorraad kunnen leveren. Onze intentie is u wat voorbeelden te tonen want eigenlijk is "ieder" model mogelijk. We kunnen het staal knippen buigen stansen lassen etc. Zelfs een klein object in combinatie met een sierlijk vormgegeven stukje staal wordt een schoonheid in uw omgeving. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van rvs sokkels. We hebben geen mallen ofzo dus iedere sokkel zal net even anders worden. De pin om het beeld op te bevestigen zagen we uiteraard op de door u gewenste lengte.

Het plaatsen van beelden op sokkels of zuilen

Onze eigen beelden plaatsen we uiteraard voor u op een sokkel als u deze gelijk bij ons aanschaft. Hiervoor maken we een "pen/gat" verbinding. Hier heeft u thuis dus verder geen omkijken meer naar.

Als u zelf een beeld gemaakt of elders gekocht hebt en u koopt bij ons een sokkel dan kunnen we dit ook voor u doen uiteraard. Hiervoor rekenen we dan wel euro 7,50 á 10,- per beeld voor een redelijk makkelijke constructie. Maatwerk op aanvraag.
Het spreekt voor zich, vinden  wij, dat wij het boren van het gat in uw stenen beeld volledig voor uw risico uitvoeren. We  hebben inmiddels meer dan duizend beelden geboord en het is maar één keer fout gegaan maar............

Om u een idee te geven:
De hieronder getoonde sokkel kost euro 27,50 inclusief verzendkosten binnen Nederland. De pin leveren wij dan in de door u gewenste lengte met een diameter van 6 of 8 mm.
Wilt u langskomen, onze openingstijden vindt u onder verkooppunten