Verkoop via onze Beeldentuin B&N te Loenen (GLD) en eventueel exposities

Op deze pagina geven wij u meer informatie over onze Beeldentuin B&N te Loenen op de Veluwe en of er eventueel exposities zijn op andere plaatsen.
Onze Beeldentuin B&N wordt ook veelvuldig bezocht door tuinliefhebbers ( groepen op afspraak, eventueel met catering en rondleiding)

beeldentuin beeldentuin

De landschaps- Beeldentuin B&N te Loenen op de Veluwe

Openingstijden:
We zijn iedere
vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en
zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur
geopend

Let op: Op zondag is Bas er meestal vanaf vanaf 13.00 uur. Dus voor die tijd worden er geen gaatjes geboord
Op de overige dagen ben ik er ook vaak maar moet u wel een afspraak maken svp

Ook als u een gaatje geboord wilt hebben in een sokkel of uw eigen beeld graag even een afspraak maken met Bas op 06-19398363 of info@bany.nl.

Als u op de hoogte wilt blijven wat er zoal nieuw aan tuinbeelden in onze beeldentuin wordt geplaatst volg ons dan op facebook. Daar hopen wij onze bezoekers tevens te inspireren met vele foto's van onze workshops beeldhouwen of wat we zoal tegenkomen op het internet.

In Loenen op de Veluwe vindt u de inmiddels landelijk bekende sier- en beeldentuin B&N ( aan de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem ) met meer dan 300 unieke handgemaakte tuinbeelden van steen. Daarnaast inmiddels steeds meer kunst van Nederlandse kunstenaars in verschillende materialen zoals glas / RVS / perspex etc. Regelmatig wordt de collectie vernieuwd. Tevens het adres voor uw beeldhouwsteen, workshop beeldhouwen of sokkels en zuilen in RVS, Azobé, graniet en perspex. Wij hebben altijd een grote voorraad sokkels staan maar luisteren ook graag naar uw specifieke wensen.
Ook laten wij u indien gewenst voorbeeld urnen zien, vraag hier dan even naar.

 

Bezoek door beeldhouw- en/of tuinclubjes

Zeer regelmatig worden wij door groepen bezocht.
Tijdens de bovengenoemde openingstijden zijn ook kleine groepjes "van een paar man" gewoon van harte welkom.
Wilt u echter meer begeleiding en/of uitleg over de beelden en/of de aanleg/invulling van onze tuin dan verzoeken wij u een afspraak te maken.
Soms zijn we maar alleen aanwezig in de tuin en hebben wij niet veel tijd over om u uitgebreid te woord te staan.
Ook indien u buiten de standaard openingstijden wilt komen moet u uiteraard een afspraak maken.
Grotere groepen moeten  altijd een afspraak maken!!

Naast een rondleiding kunnen wij ook eventueel de catering voor u verzorgen.
De grootste groep die wij tot nu toe ontvangen hebben was 100 personen. In de tuin is dat geen probleem echter , daar we echter maar 1 toilet hebben is dat een te grote groep.
Voor de lunch is de grootste groep 50 personen geweest en dat was geen probleem. We hadden soep, harde/zachte broodjes, krentenbol met melk/koffie/thee

Mensen met een rollator of rolstoel kunnen bij ons redelijk rondkomen. Er is een klein stukje bij de ingang met grind. Verder loopt u op graspaden, de terrassen zijn bestraat. Houdt u rekening met nat gras en uw schoeisel.

Er is één ruim toilet aanwezig.

tuinbezoek-beeldentuin-met-lunch-in-september
tuinbezoek-beeldentuin-met-lunch-in-september
tuinbezoek beeldentuin met lunch 3
tuinbezoek beeldentuin met lunch 2
tuinbezoek beeldentuin met lunch
In de Beeldentuin B&N

kunt u bij ons uiteraard genieten van schitterende unieke beelden maar tevens om een sokkel of beeldhouwsteen te kopen. Indien u een tuinbeeld aanschaft kunt u het indien gewenst gelijk meenemen ( maar we maken het graag eerst even voor u schoon uiteraard). We kunnen het uiteraard ook voor u in uw tuin installeren mits u bereid bent ons daarvoor een vergoeding te betalen.

 

De Beeldentuin is ca 6000 m2 groot en we zijn begonnen met de aanleg in 1996. Inmiddels is er een schitterende beeldentuin met veel bijzondere vaste planten en een grote waterpartij ontstaan. De beeldentuin ligt bijna tegen de bosrand aan en wordt omgeven door landbouwgrond van Natuurmonumenten.

Door de ligging en de soort beplanting is het een thuis geworden voor vele bijzondere dieren zoals o.a. de ringslang. De beplanting is minimaal zo afwisselend als de objecten. U kunt ook mooi zien hoe een object tot zijn recht komt in combinatie met vele soorten beplanting
Eveneens is het een lustoord geworden voor zowel bos als weide bewoners. Das, vos, ree, uil, specht, vleermuis en vele andere dieren worden regelmatig gesignaleerd. Kortom een plek om even bij te komen van de hectische alledag.

Heeft u al gelezen dat we het gehele jaar workshops beeldhouwen in steen organiseren voor zowel beginners als gevorderden? Ook hebben we altijd een ruime voorraad steen voor u klaarliggen uit Zimbabwe, India, Brazilie en Spanje. Zowel zeepsteen als hardere steensoorten

Voor meer informatie zie beeldhouwen in steen 
Onderstaand een foto van ons atelier in de Beeldentuin B&N

Een unieke plek om zelf met een stuk ruwe steen aan de slag te gaan in een zeer inspirerende omgeving

 

 

 

Indien u ons terrein betreedt kan u gedurende uw verblijf bij ons gefotografeerd worden.

Deze foto kunnen wij gebruiken voor reclame doeleinden en publiekelijk publiceren. Bij de foto zullen wij alleen onze eigen gegevens vermelden dus verder geen persoonlijke gegevens van u.

Indien u hiermee niet akkoord bent verzoeken wij u ons dit voor het betreden van ons terrein schriftelijk kenbaar te maken.

Mail ons

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op