Beeldhouwen

We werken buiten dus er is altijd veel ventilatie maar toch even aandacht voor wat Extra informatie ivm Corona

Op deze pagina geven wij u alleen algemene informatie als u zelf wilt (leren) beeldhouwen bij onze workshops beeldhouwen. Als u op onderstaande links klikt gaat u gelijk naar de specifieke info
1 - over de workshops beeldhouwen in de lente en herfst
2- over de workshop beeldhouwen in de zomer
3-over de geheel verzorgde beeldhouwvakantie op de Veluwe  In 2020 afgelast helaas

Of ga direkt naar ons
Beeldhouwgereedschap als u zelf thuis wilt beeldhouwen
de Beeldhouwstenen
of de sokkels en zuilen 

Nienke Beeldhouwen in steen Bas Nijssen Beeldhouwen

Algemene informatie over onze workshops beeldhouwen in steen

Van maart tot oktober bieden wij diverse mogelijkheden om zelf te beeldhouwen. Ook beginners zijn bij ons van harte welkom! De workshops beeldhouwen in steen zijn altijd op de Veluwe. Waarom ver reizen als het hier ook zo mooi is?

Bij het beeldhouwen volgen wij eigenlijk jouw wensen. ( sorry wij tutoyeren altijd bij het beeldhouwen ongeacht de persoon) We geven je de aandacht die jezelf vraagt. Of mmmmm niet helemaal waar, sommige mensen hebben een klein zetje nodig zo nu en dan.  Maar anderen remmen we ook wel af ja. Maar goed we doen ons best zullen we maar zeggen om het een ieder naar het zin te maken. Maar als het even kan moet er wel ook gepresteerd worden ja. We zijn geen therapeuten 🙂
Helaas moeten sommige van jullie het iets kalmer aan doen ivm lichamelijke probleempjes. Geef ons even een seintje, dan weten we dat. Velen kunnen gelukkig veel meer dan ze "bang voor waren". Neem alleen meer rust misschien tussendoor? Ook een rondje door onze  tuin is genieten.
Kortom wij  volgen zoveel mogelijk de wensen van de deelnemer en gaan dus uit van zijn / haar ervaring en / of mogelijkheden.

De één komt met twee linkerhanden bij ons binnen, een ander met al wat ervaring en een plan wat hij wil maken, en weer een ander puur om nieuwe technieken te leren of bestaande technieken bij te spijkeren.

Maar met elkaar hebben we de wens om in een zeeeeer fijne sfeer met elkaar bezig te zijn met een ruw stuk steen.

Ieder voor zich uiteraard en vanuit zijn eigen gevoel.

Dus gaat de één direct fanatiek hakkend aan de slag en zal de ander eerst eens voorzichtig de kat uit de boom kijken en samen met ons een steen uitzoeken en vervolgens bedenken wat we daar nu eens mee aan zullen vangen.

Maar aan het eind van de dag, die altijd voorbij vliegt, constateren we allemaal verbaasd wat we die dag weer gepresteerd hebben. Hoe is het toch mogelijk dat iedereen zoiets moois bewerkstelligd met zoiets hards als steen.

Wat men zoal maakt?

Wat maakt men zoal bij onze workshops

albast beeldhouwen
like verdite beeldhouwen
fruit serpentijn beeldhouwen
68656435_2132014896904111_657374388517076992_n
68451381_2123756444396623_6564195408367583232_n
serpentijn beeldhouwen
zeepsteen beeldhouwen
20430073_1221134727992137_8909444828631960925_n
zeepsteen beeldhouwen
serpentijn beeldhouwen
zeepsteen beeldhouwen
albast beeldhouwen
serpentijn beeldhouwen
marmer beeldhouwen
serpentijn beeldhouwen
serpentijn beeldhouwen
68854558_2122226091216325_4802530004007124992_n
fruit serpentijn beeldhouwen
45361645_1696992030406402_5501107813386027008_n
40585856_1619929321446007_1807897093759565824_n
Over onze workshops beeldhouwen op Facebook

Op onze facebookpagina  delen wij vele foto's van wat er zoal tijdens de workshops beeldhouwen wordt gemaakt. Daarnaast tonen wij regelmatig info over allerlei kunstzinnige uitingen die wij gewoon mooi vinden.

Dus wilt u op de hoogte blijven

 

waar zijn - en wie geven de workshops beeldhouwen

Wij beeldhouwen in onze eigen landschap- beeldentuin B&N in Loenen.

Hier ons eigen atelier in de Beeldentuin B&N te Loenen

De beeldhouwvakantie in Hall kan dit jaar helaas niet doorgaan.
Iedere plek heeft zijn eigen inspirerende charme en biedt u de ruimte uw eigen kwaliteiten te ontdekken, te vervolmaken of gewoon te genieten van het buiten bezig zijn met een mooi stuk steen in aangenaam gezelschap midden in de natuur. Wij werken zoveel mogelijk buiten!! In Hall hebben we een schuur indien het slechter weer is. In Loenen zoals u op de foto ziet een schitterende overkapping.

In 2010 zijn we aarzelend gestart met het geven van workshops beeldhouwen in steen.
Er worden tenslotte al zoveel workshops aangeboden dus ja, wie zit er nu nog op ons te wachten, dachten wij.
Nu, dat is even anders uitgepakt.
De eerste periode was uiteraard erg rustig, mensen wisten amper van ons bestaan .
Maar de mond tot mond reclame deed al snel zijn werk en de groepen stroomden vol. Niet alleen de vaardigheid van de begeleiders maar bovenal de goede en ontspannen sfeer tijdens de workshop werden zeer gewaardeerd. Bij ons staat het beeldhouwen voorop en als het even kan willen wij dat iedereen met een mooi resultaat naar huis gaat.

Maar beeldhouwen zonder emotie bestaat niet.........dus afhankelijk van de groep ontstonden er al snel zeer waardevolle momenten en telde het resultaat even niet. Het omgaan met de materialen en het verbeelden van je gedachten en/ of gevoelens in zo'n raar stuk steen brengt heel wat te weeg. Even ben je weg van deze wereld en wordt je één met waar je mee bezig bent en naartoe wilt werken. Daar is niets zweverigs aan...........

Tijdens de workshop beeldhouwen in de zomer en de workshop beeldhouwen vakantie is Farai Kasvinge, een beeldhouwer uit het wereldberoemde kunstenaars dorp Tengenenge in Zimbabwe, aanwezig. Meestal vanaf eind juni tot de eerste week in september. Helaas kan (mag) Farai in 2020 niet komen.

Als jochie mocht hij zijn oom al helpen bij het oppoetsen van diens beelden en volgens zijn oom "diens gereedschap kapot maken". Maar toen hij in 1996 zijn eerste beeld verkocht ( in ons bezit ) werd hij pas echt enthousiast. Niet alleen kon hij doen wat hij het liefste wilde maar tevens kreeg hij er ook nog geld voor. Van zijn zuur verdiende centen kocht hij zijn schooluniform en een rugzak voor zijn boeken. Trots als een pauw was hij. Dat is ook wat wij zo waarderen in Farai, niet alleen is hij een begenadigd kunstenaar maar ook zeer verstandig in zijn dagelijks leven en zeker geen losbol. Zo heeft hij in 2012 een paar kalveren kunnen  kopen die hij groot gaat brengen met als doel later zijn kinderen van de opbrengst naar school te kunnen laten gaan, is dat niet mooi!

Een ieder zal de workshops beeldhouwen anders ervaren.

De één komt binnen en gaat gelijk "als een waanzinnige" aan de slag. De ander staat het eerste uur alleen maar aarzelend wat over de steen te krassen.
De één wil het liefst alleen maar hakken de ander zal het liefst contact maken met de steen en veel meer aan het schuren en raspen zijn.
De één zal en moet met, liefst een groot, beeld naar huis gaan voor de ander telt het resultaat absoluut niet en is juist de weg naar het resultaat belangrijk.
Voor ons is dit vooral in het begin  een kwestie van aftasten - wat wil men / verwacht men maar gelukkig slagen wij er tot nu toe "altijd" in een ieder op de juiste manier en mate te ondersteunen in het creatieve proces. Het is zeer plezierig ook zoveel verschillende mensen in een groep te hebben - dat geeft vaak een hele aparte intense sfeer.

 

Sommigen komen een dag, voor gewoon, even een uitje tussendoor. De ander komt 10 of meer dagen en maakt diverse beelden. Maar iedereen gaat moe en voldaan weer naar huis. Het mooie van beeldhouwen is ook dat je er volledig in opgaat - je vergeet alle dagelijkse beslommering en bent volledig met je gedachten en gevoelens bij je werk.

En daar genieten wij nu van. Dat men elkaar treft, praat, lacht, en ja - soms zelfs een traantje wegpinkt omdat iemand verwoordt waarom of wat hij/zij aan het maken is.

Op ons video kanaal vindt u vele video's over de workshops. Hieronder een video met Farai aan het werk - we laten van A tot Z zien hoe hij een beeld hakt

Een verzameling van allerlei filmpjes gemaakt tijdens de workshops vindt u op ons video kanaal workshops beeldhouwen 

Vele deelnemers aan de workshops beeldhouwen kampeerden in de buurt, logeerden bij een B&B of in één van de hotels in de omgeving. Dat bracht ons op het idee om in 2012 eens een hele vakantieweek te organiseren. Met gelijkgezinden een hele week lekker aan het beeldhouwen. Overdag heerlijk bezig zijn en daarnaast alle dagen volledig verzorgd worden. 's Avonds samen een borrel drinken - misschien wild spotten in de bossen of gewoon genieten. Vroeg in bed na een vermoeiende dag mag ook hoor ! Niets moet alles mag. Meer informatie hierover vindt u in het menu beeldhouwen vakantie

Van het één komt het ander en inmiddels verkopen we uiteraard ook beeldhouwsteen. Niet alleen uit Zimbabwe maar ook uit Spanje, Brazilië en China. Voor zowel de zachte speksteen als ook hardere steensoorten kunt u altijd bij ons terecht ook als u niet deelneemt aan de workshops beeldhouwen. U vindt meer info hierover onder beeldhouwsteen. We hebben altijd wel een paar duizend kilo op voorraad

Inmiddels importeren we ook beeldhouwgereedschap en sokkels en zuilen uit China. Ook maken we zelf sokkels in bijvoorbeeld staal, RVS en kunststoffen)

 Bijgewerkt de laatste keer op 11 juni 2020
Call to action

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op