Geheel verzorgde beeldhouwvakantie

Op deze pagina geven wij u meer informatie over onze geheel verzorgde beeldhouwvakantie op de Veluwe

U kunt niet meer reserveren
voor de vakantie

Buiten deze periode werken wij in ons eigen atelier in Loenen. Ga voor informatie naar het zomerschema beeldhouwen in steen

 

Beeldhouwvakantie in Nederland op de Veluwe Beeldhouwvakantie in Nederland op de Veluwe

De beeldhouwvakantie

Het zal iedereen duidelijk zijn dat het doorgaan van deze vakanties op dit moment (eind maart) onzeker is. We hebben voorlopig 10 éénpersoonskamers gereserveerd en u kunt zich wel gewoon aanmelden. Wij zetten u erbij op de aanmeldingslijst voor de beeldhouwvakantie en zullen nog niet om betaling verzoeken. Zodra we meer duidelijkheid hebben praten we verder en wordt een aanmelding eventueel pas definitief.

Wij hebben hoop hoor! We hebben er met ze allen altijd zoveel plezier aan beleeft, zou toch zonde zijn als we het weer een jaartje moeten overslaan.............

in 2020 kon de beeldhouwvakantie helaas niet doorgaan. Daarvoor was 2019 weer een super succes. Één week viel in de heetste week ooit maar dat was geen enkele belemmering voor de deelnemers om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat aan de slag te zijn. Uiteraard waren er ook een paar die liever een middag naar het zwembad gingen, iedereen doet zijn eigen ding nietwaar.

In 2021 kost de vakantie Euro 650,-  we hebben al enkele aanmeldingen binnen maar voor beide periodes hebben we ook nog plek vrij.

Buiten deze beeldhouwvakantie kan je bij ons uiteraard ook terecht en wel:

lente en herfst beeldhouwen op de Veluwe
zomer beeldhouwen op de veluwe  

 

Wil je alvast sfeer proeven   dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen in onze tuin.

De workshops beeldhouwen tijdens deze vakantie

zullen worden begeleid door Ingrid Sol. Ingrid is pedagoog, lerares en kunstenaar en zegt over zichzelf: "Samenwerken met mensen is mijn passie. De ander stimuleren en in zijn kracht zetten en zien dat hij gaat stralen. Daar werk ik voor, daar krijg ik positieve energie van. Samen sterk en met vertrouwen je eigen kunnen". Ingrid kennen we inmiddels al weer vele jaren, in 2020 heeft ze bij ons voor het eerst de zomerworkshops beeldhouwen begeleidt wat ons en de deelnemers zeer goed bevallen is.  Daarnaast zal ik, Bas Nijssen, ook regelmatig aanwezig zijn om mee te helpen.

We zullen iedere dag gezellig samen ontbijten, lunchen en dineren daar heeft u geen omkijken naar!
( behalve de aankomst en vertrekdag. Dan is het diner niet inbegrepen)

We zitten in een bosrijke, landelijke omgeving dus wie zin heeft maakt een lekkere wandeling.
Ook staan er enige fietsen ter beschikking als u wat actiever wilt zijn. Dit zijn wel "thuiskomertjes", sommige mensen nemen hun eigen fietsen mee.
De Veluwe is bekend om zijn schitterende omgeving en in de directe nabijheid vindt u vele andere attracties die zeker de moeite van een bezoek zijn.De lijst van bezienswaardigheden is zeer lang , kijkt u maar eens op Gelderse streken
Maar meestal heeft u voldoende aan elkaar en het beeldhouwen. Vaak is men 's avonds toch wel moe en wilt u gewoon uitrusten, kletsen, een spelletje spelen of...........dan moet u dat uiteraard lekker doen. Er is een grote woonkamer en, als u echt wilt, een TV.
Afgelopen jaren waren er soms mensen zo fanatiek dat ze 's avonds nog lekker een uurtje gingen hakken. Maar anderen trekken zich liever even terug, geen probleem hoor! Niets moet, het is wel vakantie tenslotte.

Kortom u doet waar u zin in heeft mits u de anderen  niet "in de weg" zit.

Gewoon een week heerlijk bijkomen met gelijkgezinden en overdag lekker bezig zijn. Of u voor de eerste keer aan de slag gaat of reeds ervaring heeft, geen probleem, u wordt op uw eigen nivo begeleid.

Lees hieronder verder voor het volledige programma of meldt u gelijk aan voor de   vakantie week beeldhouwen via onze mail info@bany.nl

 

Het programma van de beeldhouwvakantie

-   Dag van aankomst de zondag kunnen we vanaf 11.00 uur in het huis terecht. De vertrekdag duurt to ca 16.00 uur. Wel moet u er rekening mee houden dat de kamers 's morgens weer vrij moeten komen voor nieuwe gasten. Uiteraard kunt u zich na afloop nog wel opfrissen voordat u naar huis gaat.

Voor wie dat wil kan men eerst steen uitzoeken en inspiratie opdoen in de beeldentuin B&N te Loenen. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. In de beeldentuin kunt u een paar honderd stenen beelden bewonderen en ligt er een paar duizend kilo steen. Aansluitend ga je dan, met eigen vervoer, naar Hall. Met de auto is dit zo'n 10 minuten. Als je gelijk naar Hall wilt is dat ook prima uiteraard ook daar zal wat steen om mee te werken liggen om uit te zoeken. Even overleg tzt wat je wilt. De zondag spreken mensen meestal met elkaar af om ergens iets te gaan eten. Vaak wordt dat een pannekoekenhuis wat in de buurt is. De maandagmorgen ontbijten we samen uiteraard en bespreken we nader wat het dagprogramma is.

 

U vindt bij ons de zachte zeepsteen soort maar ook zeer harde stenen zoals de mooie zwarte springsteen. Uiteraard krijgt u deskundige uitleg over de verschillende soorten steen en wordt u eventueel geholpen bij uw keuze.

Voor alle dagen geldt:
- neemt a.u.b. pantoffels (ofzo) mee en draag die altijd binnen. Dan houden we het gebouw een klein beetje schoon. De kamers hebben wel een eigen wasbak maar toilet en douche is op de gang. Overweeg dus een badjas mee te nemen.U zorgt er zelf voor dat uw eigen kamer redelijk netjes blijft en na afloop even schoonmaakt. Voor de overige ruimtes wordt gezorgd.
-beddengoed en handdoeken zijn aanwezig, maar veel mensen vinden het prettig zelf een extra handdoek mee te nemen.

- ontbijt van 08.30 tot 09.15 uur
- lunch 12.30 tot 13.30 uur
- diner 18.30 tot 19.30 uur
Meldt u a.u.b. of u vegetarisch wilt eten of andere dieet wensen heeft, dan proberen we daar rekening mee te houden.

 

 

Wij gaan ervan dat een ieder er rekening mee houdt dat het 's avonds na 23.00 uur stil is zodat niemand hoeft te klagen over geluidsoverlast.

Het ABK-huis te Hall,
er is ook een kampeerterrein.
Wilt u liever kamperen mail ons dan even voor de bijzonderheden en prijzen

Je hebt altijd een éénpersoonskamer alleen op verzoek slaap je met iemand samen.

De toiletten en doucheruimtes zijn gemeenschappelijk.

Koffie en thee is vrij ter beschikking. De overige consumpties zijn te koop.

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag hakken ! We beginnen om 09.30 uur met het klaar zetten van de spullen zodat iedereen aan de slag kan met beeldhouwen. Om ca 16.30 uur gaan we opruimen om ca 17.00 uur klaar te zijn.

Uiteraard bent u niet verplicht iedere dag of de gehele dag deel te nemen. Vrijheid blijheid!! De één zal iedere dag zeer fanatiek aan de slag gaan maar de ander doet het liever rustiger aan. Geen probleem u zult elkaar niet in de weg staan want we hebben ruimte zat. Als u even geen zin hebt ( of het lichaam wil even niet meer ) gaat u uiteraard uw eigen gang.

-   Vrijdag wordt ontbijt en lunch nog gewoon verzorgd. Vanaf ca 16.00 uur nemen we afscheid. 's morgens heeft u uw kamer al schoongemaakt want die moet om 11.00 uur worden opgeleverd.
Wel kun je je 's middags nog even opfrissen voor het naar huis gaan.

 

De prijs, het betalen en gaat het altijd door?

Het volledige programma kost u euro 650,- 

Zie voor details voor alles wat u krijgt ook bij het programma maar het betreft een geheel verzorgde beeldhouwvakantie inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner en gezelligheid. De steen moet u nog wel betalen daar de grote en soort sterk afhangt van uw persoonlijke wens.

We zullen eerst om betaling gaan vragen als het definitief doorgaat ( bij minimaal 6 deelnemers) In het verleden was de ervaring dat dit rond april / mei bekend was, daar we nu later starten met de organisatie gaan we meemaken hoe het verder loopt. Heet hangijzer blijft natuurlijk dat we nu ( eind maart) ook nog maar moeten afwachten wat de coronamaatregelen betekenen
Eerst na ontvangst van de betaling is uw aanmelding vervolgens definitief. Indien u nog niet betaald heeft mogen wij nieuwe deelnemers voor u in de plaats accepteren. Wij adviseren iedereen om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij minimaal 6 deelnemers zal de beeldhouw vakantie doorgaan.
In het verleden hebben we mensen moet afwijzen dus wacht ook niet te lang met reserveren.

In het verleden was het ook mogelijk alleen aan het dagprogramma deel te nemen. Als u dit wilt plaatsen wij u alleen nog op een wachtlijst als er eventueel een plekje overblijft. Beter is het te kijken naar onze andere mogelijkheid in de zomer op zomer beeldhouw programa
Houdt u er rekening mee dat we buiten werken en op gras staan. Het is prettig als u eventueel droog schoeisel kunt aantrekken en regenkleding meeneemt. Als u meerdere lagen aan heeft kunt u makkelijk iets uit cq aantrekken als het frisser cq warmer wordt. Ook als u wilt wandelen cq fietsen is het uiteraard handig als u daarop bent voorbereid. Bij slecht weer werken we in een schuur. Ook hebben we parasols en een partytent staan.

 

Kan iedereen meedoen met het beeldhouwen?

Iedereen is van harte welkom, ervaring is zeker niet vereist. Een ieder werkt in zijn / haar eigen tempo. Voorgaande jaren was er een mooie mix van mensen die helemaal blanco "het wel is een keertje wilde proberen" en mensen die al vele jaren bij ons, ergens anders of gewoon thuis al jaren beeldhouwen. Bij de begeleiding ( en keuze van de steen ) wordt uiteraard rekening gehouden met de persoonlijke verwachting en capaciteiten. Tijdens het werken wordt u spelenderwijs het gebruik van het gereedschap uitgelegd of, indien u al ervaren bent, leren wij u misschien weer wat nieuwe kneepjes "van het vak".
Wij proberen aan te voelen, cq bespreken met u, wat u het beste ligt. De een werkt graag abstract en / of intuïtief. De ander werkt liever zeer doelgericht en wil een vogel, mens of .. maken. Weer een ander heeft juist moeite om uberhaupt te beginnen of "zit altijd na verloop van tijd vast". Geen probleem. Tijdens dit proces zullen wij u begeleiden en denken met u mee. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat bij iedere manier van werken te helpen.
Zowel beginners als gevorderden zullen dus tevreden naar huis gaan en trots thuis aan iedereen het resultaat laten zien. Uiteraard zijn we niet allemaal kunstenaar maar dan – wat is dat dan wel een kunstenaar? Moeten we het bij een drankje maar eens over hebben toch...........?

De weg naar het doel is misschien nog wel veeeeeel belangrijker dan het eindresultaat.

Waar en hoe is de beeldhouwvakantie?

De workshops beeldhouwen worden heerlijk buiten in  de natuurgehouden op een grasveld naast een schuur.
Bij slecht weer staan we dus wel droog hoor.

 

 

 

veel meer foto's van onze workshops vindt u op onze faceboek pagina

Het adres van de vakantie is

ABK-huis,
Hallseweg 12,
6964AM Hall ( bij Eerbeek )

Hier is ook een kampeerterrein bij waar gebruik van kan worden gemaakt. Mail ons voor de dan geldende condities.

Gereedschap is ruim aanwezig en uiteraard vrij te gebruiken. Indien u uw eigen gereedschap meeneemt meldt dit dan a.u.b en om verwarring te voorkomen merk het met uw initialen of een gekleurd plakbandje ofzo.

Alleen handgereedschap is toegestaan. De steen koopt u op de zondag in de tuin B&N. Als u vervolgens extra steen nodig heeft zorgen wij dat het er komt of u gaat nog een keertje mee naar de Beeldentuin B&N om het zelf uit te zoeken. Dit is slechts tien minuutjes rijden met de auto.
Het is lastig in te schatten hoeveel de steen gaat kosten omdat dit van het gewicht en de soort afhangt. Gemiddeld heeft men al snel nodig een 20 a 30 kg. Voor mensen die harder door willen en kunnen werken gaat het gewicht al snel naar de 50+ kg. De steen kost euro 2,50/kg. Lees hier meer over de steensoorten

Kunnen we ook langer blijven voor de beeldhouwvakantie?

Indien u twee weken wilt komen en ook het tussenliggende weekend wilt blijven slapen in Hall kan dat ook. Mail ons even om dit apart te bespreken. Uiteraard is het ook mogelijk om na de door ons georganiseerde beeldhouwvakantie langer te blijven.

Buiten deze weken bent u uiteraard ook van harte welkom op de andere zomerworkshop of lente / herfst workshop beeldhouwen. U moet dan wel een nieuwe verblijfplaats vinden maar dat zal in onze toeristische omgeving geen probleem zijn. Sommige mensen verblijven in Hall en komen in Loenen beeldhouwen, het is tenslotte vlakbij!

De kleine lettertjes van de Beeldhouwvakantie

Uw deelname is volledig voor eigen rekening en risico. Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor enig persoonlijk letsel, noch beschadiging, vervuiling of verdwijning van uw eigendom(men), direct of indirect ontstaan door deelname aan onze workshops en of betreden van het terrein. Indien u betaald heeft en u kunt of wilt uiteindelijk toch niet deelnemen dan kunt u uiteraard een plaatsvervanger laten komen. Wij restitueren geen geld. Overweeg dus om een annuleringsverzekering af te sluiten. Via internet kunt u er vele vinden voor slechts een paar tientjes. Indien door ons toedoen de week moet worden geannuleerd restitueren wij uiteraard gelijk het reeds door u betaalde bedrag maar zullen geen verdere aansprakelijkheid accepteren.

 

gelijk aanmelden of meer info nodig?

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op