Beeldhouwen in steen op de Veluwe

Zomer workshops

Op deze pagina geven wij u informatie over onze workshops beeldhouwen in de zomer

Ook in de zomer organiseren wij een geheel verzorgde  beeldhouwvakantie  gewoon in Nederland op de Veluwe

Of leest u liever eerst meer algemene informatie over onze  workshops beeldhouwen  

beeldhouwen in de zomer beeldhouwen in de zomer

Workshop beeldhouwen in steen in de zomer

In de zomer gaan we weer beeldhouwen
van 27 juni t/m 6 september 2020

Wij werken iedere dag behalve de maandagen
aan de
Beekbergerweg 21
te Loenen, Gelderland

In juli organiseren wij ook een geheel verzorgde

- de beeldhouwvakantie op de Veluwe

In die periode vervallen dus de dagen voor het beeldhouwen in Loenen. De zondag 11 juli beeldhouwen we ook niet, dan moeten we de vakantie voorbereiden.

Het seizoen 2019 was echt weer helemaal top!!
Zelfs op de allerheetste dagen is er nog gewoon doorgewerkt. Uiteraard was het wel heet maar eigenlijk viel het uiteindelijk ook wel mee. Het tempo lag soms wel iets lager maar dat was eerder gewoon erg gezellig.

Stuur even een mailtje of bel me op 06 193 983 63 als je nog vragen hebt over het beeldhouwen bij ons.

Like ons hier en u zult regelmatig foto's voorbij zien komen wat men zoal bij ons maakt.

Tijdens de workshop beeldhouwen

in zeepsteen en harder zult u vertrouwd raken met de benodigde gereedschappen en de diverse technieken. U heeft geen ervaring nodig om te kunnen starten, wel uiteraard interesse en motivatie in deze vorm van beeldhouwen. Er zijn diverse steensoorten beschikbaar, van zacht tot hard, zodat zowel beginners als meer gevorderden aan de slag kunnen.

U kunt per dag deelnemen. Wij adviseren echter om “een paar dagen” te komen. Zeker als u beginner bent moet u eerst leren omgaan met de gereedschappen etc. alvorens u een eerste beeldje kunt maken. Maar het gewoon eens "een dagje” proberen mag uiteraard ook en een klein simpel beeldje is in een dag te maken. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en naar eigen visie.

Hier eerst een korte video gemaakt tijdens het beeldhouwen in de zomer van 2011 om even de sfeer te proeven.

 

Ook in 2020 nodigen wij weer een Zimbabwaanse beeldhouwer uit om ons te assisteren bij de workshops. Dat geeft hun een broodnodige aanvulling op hun inkomen uiteraard en wij kunnen dankbaar gebruik maken van hun schat aan ervaring in de beeldhouwkunst. Ze spreken uiteraard Engels maar ik, Bas Nijssen, ben haast altijd bij de workshops aanwezig. Trouwens het werken spreekt voor zich - het doen is veel beter dan het spreken. Farai vindt het ook leuk een paar woorden mee te praten in het Nederlands

Het lijkt u misschien op dit moment onmogelijk maar al velen voor u hebben er versteld van gestaan wat zij tot stand hebben gebracht. Uiteraard is niet iedereen een kunstenaar, maar wat is dat dan - een kunstenaar........... Wij weten zeker dat ook u naar huis gaat met uw beeld(je) en dit trots zult laten zien aan vele vrienden en kennissen. En daar gaat het om - plezier hebben - creatief bezig zijn - je hoofd "leegmaken" en alleen maar met dat stuk steen bezig zijn - en misschien, ja echt, ontdekt ook u verborgen talenten.................

In 2020 zal Farai Kasvinge samen met Bas Nijssen de workshops beeldhouwen in de zomermaanden begeleiden.
Hieronder een kort filmpje van Farai ter introductie uit 2017.

 

Farai heeft inmiddels zeer veel ervaring in het begeleiden van zowel beginnende als ervaren beeldhouwers. Altijd vriendelijk en met veel geduld is hij instaat iedereen niet alleen een plezierige dag te laten ervaren maar bovenal je een klein stapje verder te brengen in je ontwikkeling als beeldhouwer. Wil je op je gemak de hele dag bezig zijn met het modelleren van een zacht stuk steen of sta je liever fanatiek te hakken in de wat hardere tot harde steensoorten, je bent van harte welkom en het juiste gereedschap ligt op je te wachten.

Periode en kosten voor het beeldhouwen
De workshops beeldhouwen in de zomer onder leiding van Farai beginnen op eindjuni tot en met begin september van dinsdag tot en met zondag.
Het aantal gereserveerde dagen hoeft u niet aaneengesloten op te nemen. Op maandag werken we dus niet!
Daarna gaan we weer naar de herfstcyclus beeldhouwen.
11 juli werken we niet omdat we de beeldhouwvakantie moeten voorbereiden.
Van  12 t/m 17 en van 19 t/m 24 juli is de geheel verzorgde vakantie beeldhouwen te Hall. Indien nog ruimte kunt u hier ook enkele dagen meedoen zonder overnachting bij ons of uw overnachting zelf regelen.
De aanvang van de workshops beeldhouwen is altijd om 10.00 en om
ca. 16.30 uur gaan we afronden / opruimen om om 17.00 uur klaar te zijn.. Als u de eerste dag komt is het verstandig een half uurtje vroeger te komen. U heeft dan even de tijd om kennis te maken en alvast een steen uit te zoeken voordat u aan de slag gaat.

Kosten in 2020 voor het beeldhouwen zijn:

De workshops kosten euro 60,- per dag
Voor 3 dagen euro 172,50
Voor 5 dagen euro 275,-
Knipkaart voor 10 dagen euro 500,-
Kaarten en tarieven alleen geldig in 2020

De dagen hoeven niet aaneen te sluiten.

Hierbij is inbegrepen:
-         gebruik van ons gereedschap zoals hamer, beitels en vijlen voor het bewerken van de steen en eventueel schuurpapier en was voor de finale afwerking.
-         een uitgebreide lunch
-         koffie en thee
-         begeleiding door professionele beeldhouwer in steen
Niet inbegrepen:
-         de ruwe steen, afhankelijk van de steensoort in prijs variërend van ca euro 2,00 tot euro 2,50 per kg
-         frisdrank en andere versnaperingen
-         veiligheidsbril en stofkapje
-         handschoenen indien door u gewenst
Wij hebben een pinautomaat!! De workshop moet wel vooraf betaald worden anders vervalt uw aanmelding.
Reservering:
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met vermelding hoe en wat u dient te betalen.
Uw reservering is pas definitief nadat wij het volledige bedrag van u ontvangen hebben op onze bankrekening. Indien u “op het laatste moment” reserveert dient u voor aanvang van de cursus beeldhouwen in steen contant te betalen.
Wij prefereren echter uw aanmelding per e-mail daar wij willen voorkomen dat de groepen te groot worden. Als u zonder aanmelding komt loopt u kans dat de workshop vol is.
U kunt tot 2 weken voor de afgesproken datum, per e-mail, uw reservering annuleren. Wij berekenen dan wel euro 20,- administratiekosten per persoon. Indien u binnen 2 weken voor de aanvangsdatum annuleert brengen wij het volledige tarief in rekening. Wel kunt u in dat geval iemand anders aanwijzen als vervanger.
Wij zijn gerechtigd de workshop altijd, en zonder opgaaf van reden, te annuleren. Uiteraard storten wij in dat geval wel alle reeds ontvangen betalingen terug zonder enige reductie
mail ons voor meer info

Locatie van het beeldhouwen

De zomerworkshops beeldhouwen in steen worden gegeven in het schitterende  atelier van Bas en Nienke Beekbergerweg 21 7371EV Loenen (Gld). Tevens vindt u in hun Beeldentuin B&N vele beelden die als inspiratie kunnen dienen of uiteraard om gewoon van te genieten.

In de lente en  herfst maanden werken we slechts een beperkt aantal weekends. Meer info op beeldhouwen in de herfst en lente 

Helemaal onderaan deze pagina vindt u een google map plaatje, als u daarop klikt kunt u een route plannen

In de landschaps- beeldentuin B&N kunt u tevens terecht voor uw sokkels en zuilen of beeldhouwsteen. Daarnaast verkoopt men hier tevens allerlei andere tuindecoraties zoals metalen vogels, vlinders etc gemaakt op kleine werkplaatsen in Zimbabwe welke wij ondersteunen.
Op onze Facebook pagina vindt u vele foto's van de workshops

De workshops beeldhouwen in steen

zullen worden begeleid door een beeldhouwer uit Zimbabwe. Buiten hun eigen taal, Shona, spreken ze Engels. De beeldhouwer in 2018 is al vele malen bij ons geweest en begrijpt inmiddels redelijk wat Nederlands. Mocht er een taalprobleem ontstaan dan is Bas aanwezig om u terzijde te staan.
De beeldhouwers werken intuïtief. Ze maken dus geen schets of voorontwerp van hetgeen ze willen maken maar laten hun gevoel spreken en volgen zoveel mogelijk de lijn van het ruwe stuk steen.

“Het eindresultaat zit al in de steen – ze hoeven het er “alleen” maar uit te halen” is hun visie.

Bij het beeldhouwen bij ons komen ook mensen die al "iets" in hun hoofd hebben of een tekening / foto van hun doel hebben. Samen zoeken we dan een bijpassende steen uit en gaan aan de slag om te trachten dat doel tevoorschijn te toveren. Heeft u een grote steen nodig waarschuw ons dan van te voren. Dan kijken we of "die" steen bij ons voorradig is of vragen een collega wat die hebben liggen.
Anderen "volgen" liever de steen en maken iets geheel abstracts.

Door onze ervaring in het geven van workshops beeldhouwen in steen voelen we meestal wel aan wanneer iemand hulp nodig heeft maar u kunt uiteraard te allen tijde om hulp vragen.

Mede door uw cursusgeld kunnen niet alleen de kinderen van Farai weer naar school maar heeft hun gezin wat inkomsten. Helaas is de situatie in Zimbabwe nog steeds dusdanig dat dit letterlijk "broodnodig" is.
Vergeet u echter niet dat ons basisprincipe is "loon naar werken". Wij bedrijven geen liefdadigheid ( uitzonderingen daargelaten).

Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan of diefstal van uw privébezittingen. Tevens accepteren wij geen enkele aansprakelijkheid voor enig persoonlijk letsel of ongemak opgelopen, direct en indirect, ten tijde van of ten gevolge van deze door ons georganiseerde activiteit.
Regelmatig lopen mensen tijdens de workshops op "open schoentjes" of ander zomers schoeisel. Gelukkig is er nog nooit wat gebeurd maar het behoeft geen betoog dat u met scherp gereedschap en soms behoorlijke zware stukken steen werkt die kunnen vallen of waar u in kunt trappen. Goed schoeisel is dus geen overbodige luxe!!

Overnachten voor het beeldhouwen in Loenen of omgeving

Vlakbij en ideaal voor caravans en tenten bevelen wij U aan
Camping Reeendal, Loener Schepersweg 36 te Loenen.
Een werkelijk schitterende (en rustig ) gelegen camping verscholen in de bossen in Loenen. Loopafstand naar de workshops " tien minuten". U kunt direct met de eigenaar mailen op .

Sinds 2014 organiseren we ook een geheel verzorgde beeldhouwvakantie.

Ook in 2019 weer een geheel verzorgde vakantie.
Voor meer info ga gelijk naar vakantieweek beeldhouwen in Nederland
Daar wij in een zeer toeristische omgeving zitten kent Loenen en omgeving vele overnachtingsmogelijkheden.
Onze lokale VVV vindt u op http://loenen.vvvnet.nl/
of kijk op de  Bed en Breakfast site
Direct naar een andere mogelijkheid in Loenen:
Hotel Restaurant De Loenermark, Loenen
Zoals al gezegd: Wij zitten in een toeristische omgeving. Als u dus even Googled vindt u vele campings, hotels en B&B in de nabije omgeving van Loenen. Dorpen zoals Beekbergen, Klarenbeek, Hoenderloo, Eerbeek, Hall ( met onder andere een Natuurvriendenhuis en camping)  liggen dichtbij. Komt u er niet uit laat het ons dan even weten dan kunnen we misschien hulp bieden bij het vinden van een locatie om te overnachten.

Hier kunt u direct verder naar de stenen tuinbeelden / beelden van steen
of de ijzeren vogels / vogels van metaal en andere tuindecoratie

mail ons voor meer info

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op