Beeldhouwen in steen op de Veluwe

Zomer workshops

Op deze pagina geven wij u informatie over onze workshops beeldhouwen in de zomer. Deze periode  loopt van eind juni tot en met de eerste week van September

Hiervoor en erna loopt onze workshop beeldhouwen in de lente en herfst periode beeldhouwen

Of leest u liever eerst meer algemene informatie over onze  workshops beeldhouwen  

beeldhouwen in de zomer beeldhouwen in de zomer

Workshop beeldhouwen in steen in de zomer

Ook deze zomer gaan we weer heerlijk in ons eigen atelier beeldhouwen. Vorig jaar met de hitte was het soms even afzien maar als echte bikkels hebben we wel gewoon doorgewerkt. Maar zien wat de zomer van 2023 ons gaat brengen, wij hebben er in ieder geval nu al zin in 🙂 .

Onderstaand onze agenda voor de beeldhouwdagen in de zomer. Dagen dat we nog ruimte hebben zijn weer groen gekleurd, rood betekent dat we al vol zitten.
Op de overige dagen werken we niet, ben je nu met een groepje en wil je op zo'n open dag komen mail ons dan, dan bekijken we wat we kunnen afspreken. Maar zo zijn er ook alweer diverse dagen volgeboekt dus wacht niet te lang voor het beeldhouwen.

Klik op de link:
Beeldhouw agenda op de Veluwe in de zomermaanden van 2023  

Wij hadden Elisha Rangwani, een beeldhouwer uit Zimbabwe, uitgenodigd dit jaar bij ons de workshops te verzorgen maar door problemen met zijn visum is dat helaas niet gelukt.
Nu verzorgen Bas en Nienke zelf de workshops beeldhouwen weer. Wel hebben we het aantal dagen dat we beeldhouwen sterk verminderd.

We werken buiten onder een overkapping dus hebben een optimale ventilatie. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte om afstand te houden van elkaar.

Wil je zelf ( of een groepje)  op een andere tussenliggende dag beeldhouwen mail dan even. Dan kijk ik wat er nog meer past.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo........anders even mailen hoor alsjeblieft info@bany.nl

Wij werken in ons eigen atelier aan de
Beekbergerweg 21
te Loenen, Gelderland

Stuur even een mailtje of bel me op 06 193 983 63 als je nog vragen hebt over het beeldhouwen bij ons.

Like ons hier en u zult regelmatig foto's voorbij zien komen wat men zoal bij ons maakt.

Tijdens de workshop beeldhouwen

in zeepsteen en harder zult u vertrouwd raken met de benodigde gereedschappen en de diverse technieken. U heeft geen ervaring nodig om te kunnen starten, wel uiteraard interesse en motivatie in deze vorm van beeldhouwen. Er zijn diverse steensoorten beschikbaar, van zacht tot hard, zodat zowel beginners als meer gevorderden aan de slag kunnen.

U kunt per dag deelnemen. Wij adviseren echter om “een paar dagen” te komen. Zeker als u beginner bent moet u eerst leren omgaan met de gereedschappen etc. alvorens u een eerste beeldje kunt maken. Maar het gewoon eens "een dagje” proberen mag uiteraard ook en een klein simpel beeldje is in een dag te maken. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en naar eigen visie.

Het lijkt u misschien op dit moment onmogelijk maar al velen voor u hebben er versteld van gestaan wat zij tot stand hebben gebracht. Uiteraard is niet iedereen een kunstenaar, maar wat is dat dan - een kunstenaar........... Wij weten zeker dat ook u naar huis gaat met uw beeld(je) en dit trots zult laten zien aan vele vrienden en kennissen. En daar gaat het om - plezier hebben - creatief bezig zijn - je hoofd "leegmaken" en alleen maar met dat stuk steen bezig zijn - en misschien, ja echt, ontdekt ook u verborgen talenten.................

Wil je op je gemak de hele dag bezig zijn met het modelleren van een zacht stuk steen of sta je liever fanatiek te hakken in de wat hardere tot harde steensoorten, je bent van harte welkom en het juiste gereedschap ligt op je te wachten.

Periode en kosten voor het beeldhouwen
De workshops beeldhouwen in de zomer beginnen  eindjuni tot en met begin september
Het aantal gereserveerde dagen hoeft u niet aaneengesloten op te nemen.
Daarna gaan we weer naar de herfstcyclus beeldhouwen.
De aanvang van de workshops beeldhouwen is altijd om 10.00 en om
ca. 16.30 uur gaan we afronden / opruimen om om 17.00 uur klaar te zijn.. Als u de eerste dag komt is het verstandig een half uurtje vroeger te komen. U heeft dan even de tijd om kennis te maken en alvast een steen uit te zoeken voordat u aan de slag gaat.

Kosten in 2023 voor het beeldhouwen zijn:

De workshops beeldhouwen kosten euro 75,- per dag
Vanaf 3 dagen euro 65,00 per dag
Vanaf 10 dagen euro 55,- per dag
Kaarten en tarieven alleen geldig in 2023

De dagen hoeven niet aaneen te sluiten.

Hierbij is inbegrepen:
-         gebruik van ons gereedschap zoals hamer, beitels en vijlen voor het bewerken van de steen en eventueel schuurpapier en was voor de finale afwerking.
-         een zalige lunch
-         koffie en thee
-         begeleiding door professionele beeldhouwer in steen
Niet inbegrepen:
-         de ruwe steen, afhankelijk van de steensoort in prijs variërend van ca euro 2,00 tot euro 3,50 per kg
-         frisdrank en andere versnaperingen
-         veiligheidsbril en stofkapje
-         handschoenen indien door u gewenst
Wij hebben een pinautomaat!! De workshop moet wel vooraf betaald worden anders vervalt uw aanmelding.
Reservering:
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met vermelding hoe en wat u dient te betalen.
Uw reservering is pas definitief nadat wij het volledige bedrag van u ontvangen hebben op onze bankrekening. Indien u “op het laatste moment” reserveert dient u voor aanvang van de cursus beeldhouwen in steen contant te betalen.
Wij prefereren echter uw aanmelding per e-mail daar wij willen voorkomen dat de groepen te groot worden. Als u zonder aanmelding komt loopt u kans dat de workshop vol is.
U kunt tot 2 weken voor de afgesproken datum, per e-mail, uw reservering annuleren. Wij berekenen dan wel euro 20,- administratiekosten per persoon. Indien u binnen 2 weken voor de aanvangsdatum annuleert brengen wij het volledige tarief in rekening. Wel kunt u in dat geval iemand anders aanwijzen als vervanger.
Wij zijn gerechtigd de workshop altijd, en zonder opgaaf van reden, te annuleren. Uiteraard storten wij in dat geval wel alle reeds ontvangen betalingen terug zonder enige reductie
mail ons voor meer info

Locatie van het beeldhouwen

De zomerworkshops beeldhouwen in steen worden gegeven in het schitterende  atelier van Bas en Nienke Beekbergerweg 21 7371EV Loenen (Gld). Tevens vindt u in hun Beeldentuin B&N vele beelden die als inspiratie kunnen dienen of uiteraard om gewoon van te genieten.

In de lente en  herfst maanden werken we slechts een beperkt aantal weekends. Meer info op beeldhouwen in de herfst en lente 

Helemaal onderaan deze pagina vindt u een google map plaatje, als u daarop klikt kunt u een route plannen

In de landschaps- beeldentuin B&N kunt u tevens terecht voor uw sokkels en zuilen of beeldhouwsteen. Daarnaast verkoopt men hier tevens allerlei andere tuindecoraties zoals metalen vogels, vlinders etc gemaakt op kleine werkplaatsen in Zimbabwe welke wij ondersteunen.
Op onze Facebook pagina vindt u vele foto's van de workshops

De workshops beeldhouwen in steen

Bij het beeldhouwen bij ons komen ook mensen die al "iets" in hun hoofd hebben of een tekening / foto van hun doel hebben. Samen zoeken we dan een bijpassende steen uit en gaan aan de slag om te trachten dat doel tevoorschijn te toveren. Heeft u een grote steen nodig waarschuw ons dan van te voren. Dan kijken we of "die" steen bij ons voorradig is of vragen een collega wat die hebben liggen.
Anderen "volgen" liever de steen en maken iets geheel abstracts.

Door onze ervaring in het geven van workshops beeldhouwen in steen voelen we meestal wel aan wanneer iemand hulp nodig heeft maar u kunt uiteraard te allen tijde om hulp vragen.
Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan of diefstal van uw privébezittingen. Tevens accepteren wij geen enkele aansprakelijkheid voor enig persoonlijk letsel of ongemak opgelopen, direct en indirect, ten tijde van of ten gevolge van deze door ons georganiseerde activiteit.
Regelmatig lopen mensen tijdens de workshops op "open schoentjes" of ander zomers schoeisel. Gelukkig is er nog nooit wat gebeurd maar het behoeft geen betoog dat u met scherp gereedschap en soms behoorlijke zware stukken steen werkt die kunnen vallen of waar u in kunt trappen. Goed schoeisel is dus geen overbodige luxe!!

Overnachten voor het beeldhouwen in Loenen of omgeving

Vlakbij en ideaal voor caravans en tenten bevelen wij U aan
Camping Reeendal, Loener Schepersweg 36 te Loenen.
Een werkelijk schitterende (en rustig ) gelegen camping verscholen in de bossen in Loenen. Loopafstand naar de workshops " tien minuten". U kunt direct met de eigenaar mailen op .

Sinds 2014 organiseerden we ook een geheel verzorgde beeldhouwvakanties. Ondanks dat dit ieder jaar een zeer groot succes was zijn we er toch mee gestopt.

Daar wij in een zeer toeristische omgeving zitten kent Loenen en omgeving vele overnachtings mogelijkheden.

Onze lokale VVV vindt u op http://loenen.vvvnet.nl/
of kijk op de  Bed en Breakfast site
Direct naar een andere mogelijkheid in Loenen:
Hotel Restaurant De Loenermark, Loenen
Zoals al gezegd: Wij zitten in een toeristische omgeving. Als u dus even Googled vindt u vele campings, hotels en B&B in de nabije omgeving van Loenen. Dorpen zoals Beekbergen, Klarenbeek, Hoenderloo, Eerbeek, Hall ( met onder andere een Natuurvriendenhuis en camping)  liggen dichtbij. Komt u er niet uit laat het ons dan even weten dan kunnen we misschien hulp bieden bij het vinden van een locatie om te overnachten.

Hier kunt u direct verder naar de stenen tuinbeelden / beelden van steen
of de ijzeren vogels / vogels van metaal en andere tuindecoratie

mail ons voor meer info

Contact

Al de tuinbeelden, sokkels en zuilen, beeldhouwsteen en beeldhouwgereedschap vindt u in onze
Beeldentuin B&N,
Beekbergerweg 21,
7371EV Loenen op de Veluwe

Voor de openingstijden zie Verkooppunten

Neem contact op